http://peloponnisostv.gr

Δικαίωση 100% της στάσης της δημοτικής αρχής στο θέμα του προϋπολογισμού… Όλη η –το λιγότερο– περίεργη στάση του συνόλου της αντιπολίτευσης, με την ψήφιση του “δικού της προϋπολογισμού” κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, από το επίσημο ελεγκτικό όργανο της αποκεντρωμένης διοίκησης.
1. Έκρινε ΜΗ ΝΟΜΙΜΟ τον βασικό κωδικό …. των 136.000€, που σε κλίμα λαϊκισμού έταζε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, για να “σώσει” τους προέδρους των κοινοτήτων και γυρίζει το ποσό στο αποθεματικό.
2. Έκρινε ως ΜΗ ΝΟΜΙΜΟ το βασικό έργο …. της ύδρευσης που κάποιοι έταζαν στα λόγια…. και γυρίζει το ποσό στο αποθεματικό.
3. Τα ποσά αυτά μεταφέρονται στο αποθεματικό, απ’ όπου στην πρώτη αναμόρφωση θα μεταφερθούν εκεί όπου πράγματι υπάρχει τεράστια ανάγκη. Εκεί δηλαδή που κόπηκαν τα μικρότερα ποσά, από την αντιπολίτευση χάρη υπεύθυνης στάσης…. σύννομα μεν ανεύθυνα δε.
4. Χαμένοι από όλη αυτήν την τόσο αυτοδιοικητικά “ώριμη” στάση οι δημότες.
5. Κερδισμένοι; Ας κρίνει ο καθείς.
6. Εκεί που στο σύνολό τους, σε άλλους δήμους, πρώην δήμαρχοι που βρίσκονται στην αντιπολίτευση —οι οποίοι γνωρίζουν– δεν τόλμησαν να βάλουν χέρι, άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τίποτα από αυτοδιοίκηση, επιχείρησαν να μετατρέψουν σε γήπεδο την ψήφιση του προϋπολογισμού και να πανηγυρίζουν το 14-13…. για να υλοποιήσουν αυτά που υποσχέθηκαν προεκλογικά και για τα οποία καταψηφίστηκαν !!!!!!
Αν κάποιο όφελος είχε αυτή η ιστορία για τον δήμο και τους πολίτες του, είναι πως “Η αλήθεια και το δίκαιο πάντα νικούν!” Σε οποιαδήποτε πτυχή της ζωής μας.
ΥΣ. Γνωστή και καλή, η κομματική -αυτοδιοικητική- πειθαρχία αλλά απαιτεί ηγέτες με γνώση. Αυτοί έχουν χρέος να καθοδηγούν σωστά τις παρατάξεις τους. Αλλιώς τις οδηγούν στο γκρεμό. Επειδή ο κάθε Δημ. Σύμβουλος είναι ξεχωριστή, αξιόλογη, πετυχημένη, υπεύθυνη κοινωνική μονάδα ας κρίνει τι ακριβώς του λένε να ψηφίζει γιατί η ιστορία γράφει και ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων του. Υπεύθυνος απέναντι στον κόσμο που τον επέλεξε στην θέση του και προσδοκά να δουλέψει για το καλό του.
Aννίβας Παπακυριάκος
Δήμαρχος Βέλου Βόχας
Νεότερη Παλαιότερη